Med satsningar inom företaget krävs det såklart investeras. En tanke som vuxit sig starkare är att förnya min arbetsplats lite. Min gamla stationära dator har väl mer eller mindre gjort sitt och likaså skärmen som hört till. Häromdagen beställdes därför en ny laptop- som det därefter kommer råda "samboförbud" på. Det kommer vara en dator som endast är avsedd för syftet fotografering och bildbehandling. Till denna har jag därför också varit förbi Mediamarkt och köpt en ny stor skärm som var på kampanj.


Annars investerades två nya kamerabatterier till min Nikon D4 inför kommande ridsportfotograferingar- eftersom det kommer bli en hel del hoppning nu under hösten. Jag har totalt 6 tävlingsdagar inplanerade nu under Augusti-September och fem av dessa är hoppning.


I och med allt som rör på sig just nu håller jag också just nu på och planerar för att göra mig en egen arbetsplats. Ett eget skrivbord/kontor för fotograferingen där jag kan ha min dator, bildskärmar och allt som hör dem till. Med det så har jag börjat fundera på ett skrivbord med höj-sänkbart underrede. Tankarna går då i att köpa ett underrede för att sedan få tag på ett gammalt skrivbord där jag kan montera bort skrivbordsskivan ifrån- allt för att det ska passa in "hyfsat" i inredningen iallafall!


Det som är bra också är ju att jag kommer kunna nyttja arbetsplatsen till mitt vanliga jobb också och då kunna koppla in min jobbdator på skärmen. Idag är ergonomin rätt kass rent ut sagt. Det är svårt att få någon bra arbetsposition med ett alltför lågt skrivbord och ingen vidare kontorsstol. Man sitter som en krok och när det är många timmar vid datorn med bildredigering och man redan är trött i ryggen efter flera heldagar med kameran på tävling så krävs det att man får förutsättningarna för en god arbetsmiljö. Så fortsättning följer! Investeringarna är påbörjade och bara jag fått tag på ett lämpligt skrivbord så skall underredet beställas också. Hoppas på att kunna få min nya arbetsplats installerad under hösten!