Tävlingssäsongen har äntligen dragit igång och restriktionerna har lättat upp. Strax innan började jag knåpa ihop min preliminära tävlingsplanering för 2021. Att ta hänsyn till är ju att jag har ett heltidsjobb förutom fotograferingen vilket gör att jag inte kommer åka ut precis varenda helg utan kommer åka ut i lite lagom regi. Något som står skrivet är att jag iaf kommer prioritera dom tävlingar som jag brukar åka på då jag uppskattar mitt samarbete och relation till de klubbarna enormt. Jag har nu varit i Uddevalla på deras hoppning för stor häst och nu i helgen senast så var jag till Askims Fältrittklubb och fotograferade deras hoppning för ponny. Riktigt lyckade dagar båda två även om antalet starter inte var de högsta jag haft. Nästa på tur nu är dressyren på Tjörn om lite drygt 1,5 vecka. Då kör jag en tvådagars. Ska bli riktigt härligt att fotografera dressyr igen. Det känns som att det var länge sedan nu. Det som är skönt med dressyr är ju att det går lite lugnare till. Dock betydligt färre kunder per tävling vilket ställer lite andra krav på de som faktiskt startar. För att det ska vara försvarbart för mig att åka ut krävs det ju att jag åtminstone år betalt för den "arbetsdagen". Det vill säga om det visar sig att det börjar bli dålig lönsamhet kommer det göra att man kanske till ett annat år inte längre åker på den tävlingen. Dressyr brukar dock vara min "fluga" och min del i ridsporten och säljer alltid minst "OK" - bra nivåmässigt. På Tjörn är det ju också en så fantastisk tävlingsplats nere vid vattnet. Hoppas nu på fint väder så jag kan sitta där i solen och ha det riktigt bra med min kamera!


Efter Tjörn så är nästa tävling också en dressyr. Det är då meetinget på lilla Edet brukar gå av stapeln. Det är ju som känt många starter alltid på lilla edet och jag räknar med långa dagar med mkt foto och jag kommer nog vara en aning sliten efter den veckan då jag har tänkt fotografera torsdag till söndag. I vanliga fall brukar jag köra varannan dag eller liknande då det är mkt jobb med bilderna och då det går på dubbla banor är det ju extra kämpigt med bla sorteringen eftersom alla klasser hamnar på samma minneskort- blandat. Men hoppas på en riktigt fin tävling där också.


Hoppas vi ses på Tjörn eller lilla Edet!